Këtu do të gjeni përgjigje për disa pyetje të bëra më shpesh që na bëjnë pacientët tanë.

Jam ftohur, mendoj se kam një virus. A mund të vij për kontrollin/ check up-in tim të rregullt?

Do të ishte veprim i përgjegjshëm nga ana juaj të prisni derisa të shëroheni plotësisht.

më shumë
Herën e fundit që bëra një analiza, dora ime u nxi në vendin e marrjes së gjakut. A do të ndodhë përsëri?

Nxirja e dorës suaj është për shkak të rrjedhjes së gjakut nga vendi i shpimit në hapësirën ekstravaskulare përpara se të formohet mpiksja. Për të parandaluar që ajo të ndodhë përsëri, duhet të shtypni fort pikën e hyrjes së gjilpërës për disa minuta menjëherë pas marrjes së gjakut. Njerëzit me antikoagulantë zakonisht kanë nevojë për […]

më shumë
Si bëhet marrja e urinës?

Ju duhet një kampion i urinimit tuaj të parë në mëngjes. Fillimisht lani zonën e organeve gjenitale të jashtme me ujë dhe sapun të vakët. Shpëlajeni tërësisht dhe fshijeni butësisht, nëse është e mundur me garzë sterile. Gratë kanë nevojë për një mbyllje të lirshme të vaginës me pambuk. Ne e lëmë urinën e parë […]

më shumë
menu