Këtu do të gjeni përgjigje për disa pyetje të bëra më shpesh që na bëjnë pacientët tanë.

Si mund të marr urinë 24-orë?

Ju do të duhet të merrni kavanoza të veçantë të mëdhenj (të paktën 2L) që shiten nga farmacitë. Hidhni urinën e urinimit të parë në mëngjes dhe shënoni kohën e saktë. Mblidhni të gjithë urinën gjatë ditës dhe natës, si dhe urinimin e parë në mëngjes të ditës tjetër, saktësisht në të njëjtën kohë me […]

më shumë
Si merret sperma për një spermogramë ?

Një parakusht për analizën e spermës është që të mos keni derdhje për 2 deri në 4 ditë. Kjo periudhë llogaritet nga ditët në mes, pa llogaritur ditën e kontaktit dhe ditën e ekzaminimit. Sperma merret me masturbim dhe mund të bëhet me emërim në hapësirën e krijuar posaçërisht që ekziston në laborator, në momentin […]

më shumë
menu