Si bëhet marrja e urinës?

Ju duhet një kampion i urinimit tuaj të parë në mëngjes. Fillimisht lani zonën e organeve gjenitale të jashtme me ujë dhe sapun të vakët. Shpëlajeni tërësisht dhe fshijeni butësisht, nëse është e mundur me garzë sterile. Gratë kanë nevojë për një mbyllje të lirshme të vaginës me pambuk. Ne e lëmë urinën e parë të bjerë në tualet dhe mbledhim urinën nga mesi i rrjedhës së urinës, pa ndalur urinimin.

Për mbledhjen e urinës ne përdorim enë speciale që shiten në farmaci. Do të ishte mirë që mostra të ishte nga urinimi i parë në mëngjes. Nëse nuk mund të vini në laborator brenda 2 orësh do të ishte mirë të vendosni urinën në frigorifer. 

menu