Antibiotikë - Përdorimi i duhur shpëtim, abuzimi katastrofik.

Dimri po vjen dhe bashkë me të vijnë ftohjet e dimrit. Siç dihet, nuk ka pothuajse asnjë person që nuk paraqet një ose më shumë episode "të ftohjes" gjatë muajve të dimrit. Pjesa dërrmuese e këtyre ftohjeve janë për shkak të viruseve dhe janë nga natyra e tyre beninje, jetëshkurtër dhe vetëshëruese. Sidoqoftë, pavarësisht nga […]

më shumë
Gripi

Gripi është një infeksion akut i sistemit të frymëmarrjes i shkaktuar nga viruse të ndryshme që hyjnë në trupin tonë përmes thithjes së pikave të emetuara nga të folurit, kolla ose teshtitja e pacientëve. Ekzistojnë 3 lloje kryesore të viruseve që shkaktojnë gripin, përkatësisht A, B dhe C. Lloji A shkakton infeksionet më serioze dhe […]

më shumë
Ftohja e zakonshme

Ftohja e zakonshme është forma më e shpeshtë e infeksionit të sistemit të frymëmarrjes dhe është ajo që së bashku me gripin krijojnë epidemitë e të ftohurit dimëror. Sigurisht, të gjithë këto ftohje njerëzit i quajnë grip, pa qenë kjo larg realitetit, pasi që të dy sëmundjet krijojnë të njëjtat simptoma, por për sa i […]

më shumë
menu